maandag, 7. februari 2005 - 15:41

Fiets vanaf viaduct op taxi gegooid

Oldenzaal

Maandagnacht omstreeks 01.00 uur kreeg een taxichauffeur een fiets op het dak van zijn auto. De fiets is vanaf een viaduct op de weg gegooid. Een achterop rijdende auto denderde over de fiets heen. Niemand raakte gewond. Het gooien van voorwerpen op auto's vanaf een viaduct lijkt een levensgevaarlijke rage te gaan worden.

Een 36-jarige taxichauffeur uit Oldenzaal reed op de N342 in Oldenzaal in de richting van de Lutte. Terwijl hij onder een viaduct doorreed voelde hij een klap en zette zijn auto aan de kant. Nadat hij was uitgestapt zag hij dat er een fiets op zijn auto terecht was gekomen, die naar alle waarschijnlijkheid vanaf het viaduct naar beneden was gegooid. Onmiddellijk daarna reed een achter hem rijdende automobilist over de fiets heen. Beide auto’s raakten beschadigd. De fiets was geheel vernield. De eigenaar van de fiets, een Oldenzaler meldde zich later bij de politie en deed aangifte van diefstal en vernieling.
De grappenmakers die dit doen lijken te zijn aangestoken door de vele publiciteit rondom het gooien met voorwerpen vanaf viaducten op auto's. Er is tot nu toe één dode gevallen.
© BON/ tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):