dinsdag, 27. december 2005 - 12:24

Fietsendief had 120 gestolen fietsen in zijn bezit

Amsterdam

Vrijdagavond arresteerde de politie in een woning aan de van Speyckstraat een 49-jarige man op verdenking van grootschalige fietsendiefstal en heling. Ruim 120 fietsen, honderden onderdelen, gereedschappen, een auto en inbrekerswerktuig werden in beslag genomen. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld en zal donderdag worden geleid voor de rechter-commissaris.

Medewerkers van de milieupolitie en het stadsdeel meldden de politie dat er vreemde praktijken plaatsvonden met grote hoeveelheden fietsen in de straat.

Een buurtonderzoek leidde naar de woning van de verdachte. Voor het huis stonden de fietsen rijen dik opgesteld. Rechercheurs ontdekten tientallen gestolen fietsen en onderdelen in en voor de woning van de verdachte. Door de grote hoeveelheid tweewielers, fietsonderdelen, gereedschappen en opslagdozen was de woning nauwelijks te betreden.

Het onderzoeksteam trof in de auto van de man professioneel gereedschap aan dat voornamelijk gebruikt wordt om sloten open te knippen of te slijpen. De auto, die door agenten van de technische ongevallendienst werd omschreven als levensgevaarlijk, werd ook in beslag genomen. De auto had bijvoorbeeld geen brandstoftank meer maar hiervoor in de plaats een jerrycan met brandstof. Tuinslangen die dwars door de auto liepen voorzagen de motor van brandstof. De auto was in een dermate slechte en gevaarlijke staat dat hij rijp voor de sloop wordt geacht. Het team sluit niet uit dat de man ook elders in Nederland actief was met zijn illegale praktijken.
Provincie:
Tag(s):