woensdag, 27. juli 2005 - 20:56

Fietsvierdaagskoorts begint te stijgen

Op de diverse startplaatsen van de fiets4daagse ontstaan op sportvelden gelegeheidscampings, zoals aan de Stadsbroek in Assen, nabij de Smelt.
<BR>Uit het hele land komen de fietsfanaten in auto’s en campers naar Drenthe, om dinsdag ochtend met z’n allen de ijzeren rossen te beklimmen en aan de 40e editie van de Fiets4daagse te beginnen.

Het grootste en gezelligste fietsevenement van Nederland staat dit jaar in het teken van ‘Hemels Drenthe’ met onder andere aandacht voor sterren en planeten, geloof en bijgeloof. Op diverse themalocaties worden er excursies, ‘hemelse’ voorstellingen of workshops georganiseerd. Emmen is één van de vijf Drentse startplaatsen. Tijdens de fiets4Daagse (26 - 29 juli) kunt u ontdekken wat dé fietsprovincie van Nederland allemaal voor moois te bieden heeft: bossen, heidevelden, zandverstuivingen, prehistorische hunebedden, schaapskuddes, prachtige brinkdorpen met terrasjes en leuke winkeltjes, (dag)attracties en bezienswaardigheden.

Reguliere en speciale routes
De basis van de Drentse Fiets 4Daagse wordt gevormd door fietsroutes variërend van 30, 40 en 60 km per dag vanuit de vijf vaste opstapplaatsen: Assen, Hoogeveen, Meppel, Diever en Emmen. Elke startplaats heeft ook aparte routes. De speciale routes van startplaats Emmen zijn de Carrousel Route en Fiets 4Daagse Arrangement Lingen (Dld). U kunt zich ook aanmelden als dagfietser. Deelnemers die elke dag meefietsen krijgen een fraaie medaille uitgereikt.

Activiteiten Startplaats Emmen
Aanstaande maandagavond opent Startplaats Emmen tussen 20.00 en 21.00 uur de Fiets4Daagse 2005 op spectaculaire wijze in het Univé Stadion van FC Emmen. Stuntfietscrosser Rick Koekoek laat zien wat je naast fietsen nog meer kan op de tweewieler en de showdansformatie Ultimate Danceforce opent in ‘hemelse’ gymnastische vormen - ondersteund door wethouder Evenhuis - de Fiets 4Daagse startplaats Emmen. Van dinsdag tot en met vrijdag zullen de vermoeide fietsers dagelijks vanaf 13.00 uur feestelijk worden onthaald bij de finish op het sportpark Meerdijk in Emmen door o.a. de Rundezangers, de Roergangers, de Esdoorndansers en accordeonist Klaas Kuipers.

In Meppel vindt het evenement voor de 19e keer plaats. Vanuit Meppel, waar op dit moment bijna 2000 deelnemers zijn ingeschreven, start een 40 en 60 km. route.
De eerste campinggasten arriveren zaterdagmorgen op het sportpark. Er zijn reeds 180 aanmeldingen voor de camping, maar de verwachting is dat er dit weekend nog meer campinggasten arriveren.

Één van de deelnemers die in Assen start is een man uit Heerhugowaard, die al 40 jaar op dezelfde fiets rijdt en heeft daar dan ook al meer dan 400.000 km op gereden. Hij heeft 30 jaar, elke dag van zijn huis in Heerhugowaard naar zijn werk in Petten gefietst, daarnaast fietst hij ook veel voor zijn plezier. © bon / foto’s Ton Seemann
Provincie:
Tag(s):