vrijdag, 1. juli 2005 - 9:32

Film by the Sea gered

Vlissingen

Heugelijk nieuws voor de toekomst van Film by the Sea. Donderdagavond was de meerderheid van de Vlissingse gemeenteraad het eens om de subsidie van het filmfestival niet te schrappen. Het idee van het college om de subsidie van 100.000 euro te stoppen om zo een gat in de begroting te dichten, zou een doodsteek zijn voor het festival. 2006 is er in ieder geval ook weer een Film by the Sea. Het college moet nu op zoek naar andere bezuinigingsmaatregelen, aldus Omroep zeeland.

Film by the Sea zal het Nederlandse filmseizoen openen met een grote variëteit aan films, voor jong en oud, van toegankelijke kwaliteitsfilms tot wereldcinema en kleinere artistieke producties. Er zullen in totaal ruim zeventig films worden vertoond, waarvan de meeste hun Nederlandse of Benelux première beleven tijdens het festival. Dit jaar zal het ‘Film en Literatuur’ programma nog prominenter aanwezig zijn met het competitieprogramma, lezingen, dagelijkse talkshows en schoolvoorstellingen.

De opening van het festival vindt plaats op vrijdag 9 september, met de vertoning van Matchpoint, geregisseerd door Woody Allen met in de hoofdrol o.a. Jonathan Rhys-Meyers en Scarlett Johansson. Distributie: A-Film.

© BON Jean-Pierre Geusens

Model: Ghylene Niyonkiru, Vlissingen
Fotograaf: Remco van den Bosch, Vlissingen
Vormgeving: Michael van Randeraat, Amsterdam
Provincie:
Tag(s):