woensdag, 7. december 2005 - 13:24

Finale van het 'Ben ik in Beeld spel'

Tilburg

Ben ik in Beeld is een kunstproject van Anne Pillen dat mede mogelijk is gemaakt door KORT, het gemeentelijk beleid voor Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg. Hierdoor was het mogelijk dat veel mensen op een leuke manier meer te weten kwamen over het alledaagse leven van zes Tilburgers met een verstandelijke beperking en hun wens om in de samenleving te staan.

Dit kunstproject heeft laten zien in hoeverre deze wens realiteit is. Het kunstproject is ook lang in de stad zichtbaar geweest door de affiches met daarop zes mensen afgebeeld. De affiches verwezen naar de zes modellen van 'Ben ik in Beeld' met wie kennisgemaakt kon worden via het spel in Bet Kolen of via de website www.ben-ik-in-beeld.nl Door meer over hen te leren, raakten zij beter in beeld en kwam er tegelijkertijd een bewustwordingsproces over beeldvorming op gang.

Anne Pillen: "Een geslaagd project. Regelmatig gaf ik als spelleider tijdens het spel de reactie: 'Goede verklaring, ook begrijpelijk, maar toch is het in werkelijkheid niet zo.' We gaan het Ben ik in Beeld-spel nog een aantal spelen op uitnodiging. Daarna zijn er plannen voor presentaties op scholen in Tilburg en Breda."

Rappoison is betrokken geraakt bij het project Ben ik in Beeld door mevrouw Pol, de moeder van een van de bandleden. Zij werkt bij de Diamantgroep als hoofd Huishoudelijke dienst en stimuleerde haar zoon om het spel te gaan spelen in café Bet Kolen,een paar meter van hun huis. Mevrouw Pol: “In mijn dagelijkse omgeving en werk merk ik dat er nog veel vooroordelen bestaan over mensen met een verstandelijke beperking. Het Ben ik in Beeld project draagt zij daarom een warm hart toe.

De bandleden raakten na het spelen van het spel dermate geinspireerd dat ze aanboden een Ben ik ? in Beeld rapsong te componeren om zo met name jongeren uit de wijk Broekhoven te attenderen op de doelstelling van dit kunstproject. Anne Pillen leek dit een uitgelezen kans om (jonge) mensen te trekken naar de finale van haar project op 11 december. Rappoison schrijft eigen teksten en muziek die gaan over Tilburg en Tilburgse issues. Hun betrokkenheid bij de stad, de wijk Broekhoven en de problemen die zich daarin kunnen voordoen, uiten zij via hun teksten en hun muziek.
Provincie:
Tag(s):