maandag, 4. april 2005 - 16:02

FIOD-ECD onderschept 300 kilo cocaïne

IJmuiden

Het Openbaar Ministerie maakt maandag bekend, dat de FIOD-ECD afgelopen vrijdag 300 kilo cocaïne hebben onderschept op een boot op volle zee voor de kust van IJmuiden. De cocaïne was verstopt in de wierkasten van de boot. De boot was vanuit Venezuela op weg naar de haven van Amsterdam.
<BR>Duikers van de Amsterdamse politie doken vanaf twee zeegaande douanevaartuigen om de drugs van onder de waterlijn weg te halen. Op zondag 2 april zijn vijf verdachten, onder wie vier Nederlanders en een Venezolaan, aangehouden.

Vervolgens zijn doorzoekingen verricht in een bestelbus en zes woningen in Den Bosch, Amsterdam, Slagharen en Diemen. Bij de doorzoekingen zijn een mobiele telefoon en gereedschap gevonden en is administratie in beslag genomen. De verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris te Rotterdam op verdenking van invoer van cocaïne in Nederland. In het onderzoek is samengewerkt met de Douane en politie Amsterdam-Amstelland. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.©BON
Provincie:
Tag(s):