zaterdag, 12. maart 2005 - 18:32

First lady van Georgië in Maastricht

Maastricht

Mevrouw Sandra Elisabeth Roelofs, first lady van Georgië en auteur van ‘De first lady van Georgië. Het verhaal van een idealiste’, presenteerde zich zaterdag aan een breed publiek bij de Maastricht School of Management (MSM).

Sandra Elisabeth Roelofs woont in Tblilisi in Georgië en is van beroep tolk/vertaalster Frans en Duits. Dagelijks verricht ze werkzaamheden als presidentsvrouw. Ze heeft talloze ontwikkelingsprojecten opgezet en doceert Frans aan de universiteit. Haar werk als tolk doet ze nog incidenteel.

Sandra werd in 1968 geboren in Terneuzen. In haar memoires beschrijft ze hoe ze o.a. het begin de Georgische Rozenrevolutie beleefde tijdens een bezoek aan haar familie in Nederland met haar zoontje Eduard in november 2003.
Het was een moment dat aan de hele wereld werd getoond en de omwenteling in de politiek in Georgië markeerde – op weg naar een democratisch bestel. Mikheil Saakasjvili werd president, Sandra Elisabeth Roelofs de presidentsvrouw van Georgië.

In het boek De first lady van Georgië omschrijft ze onder andere haar leven vanaf haar jeugd in Zeeuws-Vlaanderen, de ontmoeting met haar man tijdens een cursus mensenrechten in Straatsburg en hoe hun leven geleidelijk aan steeds duidelijker in het kader van dat ene politieke ideaal komt te staan. Daarnaast schenkt ze aandacht aan het arme leven in Georgië en haar ervaringen in het moederschap.

Tot slot van haar bezoek, signeerde de 'first lady' nog enkele boeken.

© BON Jean-Pierre Geusens (Foto)
Provincie:
Tag(s):