vrijdag, 1. juli 2005 - 1:16

Fortuna lijkt te overleven

Sittard-Geleen

Voetbalclub Fortuna Sittard heeft grote kans te kunnen blijven voortbestaan. Dit is de uitkomst van de extra raadsvergadering van donderdagavond waar een meerderheid van de raad de Sittardse voetbalclub een belastingschuld van €225.000 euro kwijtschold. Daarnaast heeft de raad ook groen licht gegeven om het bedrijventerrein rondom het stadion verder te ontwikkelen.

De Sittardse voetbalclub heeft schulden van ruim 24 miljoen euro bij o.a. de belastingdienst en verschillende banken. Lange tijd was onduidelijk of de club zelfs kon blijven voortbestaan. Er zal nu door een consortium van project- en bouwontwikkelaars een bedrag van 7 miljoen euro in het Fortuna Stadion worden geïnvesteerd. Zo willen zij ondermeer een supermarkt en een speelhal onder het stadion realiseren.

Daarnaast is Fortuna bezig met een schuldsaneringsplan op te stellen. Dit moet uiteindelijk door accountantskantoor Deloitte & Touche en door de KNVB worden beoordeeld. Volgens het accountantskantoor heeft Fortuna inmiddels al aanzienlijke besparingen doorgevoerd. Wanneer dit plan wordt goedgekeurd wordt de licentie van de Limburgse voetbalclub verlengd en is er zekerheid over het voortbestaan.

© BON/Archieffoto: John Peters
Provincie:
Tag(s):