woensdag, 7. december 2005 - 13:19

Fotoboek ‘Take Tilburg’ gepresenteerd

Tilburg

Woensdag 7 december as. wordt in muziekpodium Paradox het fotoboek 'Take Tilburg' gepresenteerd. 'Take Tilburg' heeft twee gezichten. Van buiten is het kunstzinnig, glossy, jong en verleidelijk. Binnenin is het zwart-wit, sober, poëtisch en melancholisch. Het boek is een uitgave van de 'Stad Tilburg'. Alle teksten zijn speciaal en belangeloos voor deze uitgave geschreven.

De twee interpretaties van Tilburg werden in opdracht van de gemeente gefotografeerd door Linn de Kort (studiobeelden) en Ekke Feldmeijer (zwart- wit-beelden). Aan bovengenoemde schrijvers en andere talenten is gevraagd op de beelden van Feldmeijer te 'dichten', al dan niet gehinderd door kennis van de stad Tilburg. Een boeiende compilatie van beelden en poëzie is de uitkomst.

Ekke Feldmeijer (Hattem, 1938) was een bekende in het Tilburgse kunstenaars- en uitgaansmilieu, waar hij in 1970 toevallig terechtkwam. Feldmeijer was een van de initiatiefnemers en oprichters van jazzpodium Paradox. Zijn foto's zijn sober maar nooit saai. Feldmeijer trok regelmatig uit Tilburg weg. In 2001 keerde hij definitief terug en verwonderde zich over de metamorfose van de stad waar hij zich het meest thuis voelde. Medio 2002 kreeg hij de opdracht om Tilburg op foto vast te leggen. Ekke Feldmeijer overleed op 15 juni 2003.

Linn de Kort (1980), geboren en getogen in Tilburg, volgde fotografie op de kunstacademie St. Joost in Breda. Fotografie is voor haar het perfecte medium om een geconstrueerd beeld dat in haar hoofd zit zo nauwkeurig mogelijk te realiseren. Ze is altijd op zoek naar subtiele spanning en wil beelden maken die visueel prikkelen maar niet irriteren. Ze wil mooie foto's maken. Parels in een hectische samenleving.

Co Adriaanse, Désanne van Brederode, Remco Campert, Esther Gerritsen, Gummbah, Gerrit Komrij, Kees van Kooten, Jeroen Otten, Frank van Pamelen, Ronald Plasterk, Joost Prinsen, Nick J. Swarth, Tymen Trolsky, Jace van de Ven, Simon Vinkenoog en Ruud Vreeman werkten mee aan deze productie.
Provincie:
Tag(s):