zaterdag, 5. november 2005 - 12:41

Foutje rechtzetten

Op de Scheldeboulevard in Terneuzen werd vrijdagnacht een 36-jarige man uit het Belgische Lokeren betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest rond 02.53 uur een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan.

Van de man werd zijn rijbewijs ingenomen en hij kreeg een dagvaarding mee. Hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Later op de nacht, rond 04.27 uur, zagen agenten dat de auto van de dronken man van zijn parkeerplek was verdwenen. Op de Scheldekade zagen zij de auto weer rijden. De Belg zette de auto juist op een parkeerplaats en rende de bosjes in en verstopte zich daar.

De man werd aangehouden en hij moest opnieuw een blaastest doen. Het resultaat was iets minder dan de laatste keer, maar nog altijd ruim te veel dan is toegestaan. De auto van de man werd in beslag genomen. Na verhoor mocht de man weer vertrekken. Hij verklaarde dat zijn auto fout geparkeerd stond, en dat hij deze, ter voorkoming van een eventuele boete, een eind verderop had willen parkeren, waar hij wel netjes stond…
Provincie:
Tag(s):