vrijdag, 21. oktober 2005 - 18:37

Frankrijk snelst bij eerste vrije training

Het team van Frankrijk heeft met Alexandre Premat de snelste tijd neer weten te zetten gedurende de eerste vrije training van de Portugese race. Met de overwinning van teamgenoot Nicolas Lapierre in Duitsland zet Premat de stijgende lijn voor Frankrijk voort. Vlak achter hem staan de teams van Duitsland en Tsjechië op de 2e en 3e plaats.

De sessie begon koud en winderig op het circuit van Estoril, waar de regenwolken voor een grote dreiging zou zorgen. Even leek het erop dat de teams bespaard werden van een regensessie, maar naarmate het eind van de sessie naderde begon het toch zachtjes te regenen op het toen al vochtige circuit. Uiteindelijk was Premat de snelste man op de baan met een tijd van 1:33.024.

Het team van Duitsland pakte een mooie tweede plaats met Adrian Sutil, die zijn debuut maakte in de kersverse raceklasse. Op plaats drie vinden we namens Tsjechië een voormalig Formule 1-coureur, namelijk Tomas Enge, die een aantal jaren geleden onder andere voor het team van Prost reed. Net als plaats twee was ook plaats vier voor een debutant, namelijk Will Power namens het team van Australië. Power was iets meer dan een seconde langzamer.

De leider in het kampioenschap, Nelson Piquet Junior namens het team van Brazilië, is pas terug te vinden op een vijfde plaats. Jos Verstappen heeft de eer van het Nederlandse team proberen hoog te houden en kwam uiteindelijk op een achtste tijd. De Limburger was na vijftien verreden ronden meer dan twee seconden langzamer dan de snelste tijd van de dag.
Categorie:
Tag(s):