zondag, 20. november 2005 - 11:35

Frankrijk wint boeiende sprintrace in Sepang

Frankrijk blijft maar winnen in het A1GP-wereldkampioenschap van de autosport. Het Franse team kon in Sepang, Maleisië, wederom een turfje zetten achter het aantal overwinningen, en komt hiermee op een totaal van zeven achtereenvolgende overwinningen.

Jos Verstappen wist zijn zesde kwalificatiepositie om te zetten naar een vijfde positie in de sprintrace. De verschillende teams zitten erg dicht bij elkaar in de kop van het veld, waardoor het een spannende hoofdrace beloofd te worden.

Verstappen reed een stabiele race van kop tot staart en kwam alleen tijdens de start lichtelijk in de problemen. Nieuw Zeeland kwam sluw aan de binnenkant naast Verstappen rijden en de Nederlander werd op deze manier naar buiten gedrukt. Door een fout rempunt van Nieuw Zeeland en het gebruik van de powerboost, wist Verstappen van Nieuw Zeeland weg te rijden, om uiteindelijk als vijfde de race te eindigen.

De sprintrace bestond uit een boeiend gevecht tussen Frankrijk en Zwitserland. Zwitserland startte vanaf pole met Frankrijk als naaste concurrent. Zwitserland leek door een foutje van de Fransman Alexandre Premat geen last meer te hebben van het Franse team. Premat knokte zich echter sterk terug in de race. Als kroon op het werk reed Frankrijk tevens de snelste raceronde, om vervolgens in de laatste ronde van de race Zwitserland in te halen om de winst alsnog te claimen. Neel Jani moest hierdoor alsnog op het tweede treetje van het podium plaatsnemen.

De overige plaats op het podium werd bezet door Engeland. Gemakkelijk ging dit echter niet voor Robbie Kerr. De Brit stond constant onder hevige druk van het Braziliaanse team, dat de race als vierde eindigde, voor team Nederland.
Categorie:
Tag(s):