zondag, 11. december 2005 - 15:33

Frankrijk wint Feature Race in Dubai

Team Frankrijk was echter bezig met een kleine opmars, en kroop steeds dichterbij naar de leider in de race. Na een paar ronden achter Kerr te hebben gereden, ging Lapierre hem voorbij en trok meteen een gat.

Ondertussen was Verstappen ook goed bezig geweest met een opmars. Dankzij een goede pitstop tijdens de safety car situatie klom Jos op naar de vierde plaats. Er was echter geconstateerd dat Jos te snel door de pitstaat was gereden, dus moest hij het uitzicht op een podiumplek opgeven en een drive-through penalty doen. Hierna viel hij terug naar een veertiende plek.

Met nog een paar ronden te gaan klom Verstappen naar de twaalfde plek, en door een uitvaller en een spin voor hem raakte hij in de punten, vlak achter Australië. In de laatste ronde ging Jos deze ook nog voorbij en daarvoor krijgt het team 2 punten.

Opmerkelijk was het punt van Ierland. Na 7 ronden was het team al uit de race, maar tegen het einde van de race gingen ze ineens weer de baan op, om de snelste ronde neer te zetten. Dit levert in de A1GP ook 1 punt op.
Categorie:
Tag(s):