zondag, 20. november 2005 - 11:36

Frankrijk wint ook hoofdrace, Verstappen 16e

Jos Verstappen kende een ongelukkige race op het Maleisische circuit in Sepang. Met Alexandre Premat opnieuw in de hoofdrol wist Frankrijk de achtste opeenvolgende winst binnen te halen.

Verstappen eindigde de race op een teleurstellende 16e positie. Zwitserland werd knap tweede, gevolgd door Tomas Enge voor het Tsjechische team dat verrassend de derde plek op het podium innam.

De concurrentie was sterker dan voorgaande races voor Frankrijk. Al waren er geen problemen met de wielmoeren bij Zwitserland en Engeland dan waren zij waarschijnlijk in staat het duel aan te gaan. Kerr zou later de race voortijdig beëindigen, vanwege de pitstop.

Neel Jani bezette dus de tweede plaats, een knappe prestatie na de problemen in de pits. Hiermee is Team Zwitserland voorbij aan Brazilië gegaan in het kampioenschap. Tomas Enge wist juist te profiteren van de pitstop, doordat het team erg snel de Tsjechische bolide kon wegsturen.

Team Tsjechië was niet het enigste team dat haar beste resultaat tot dusver behaalde; Italië wist met Toccacelo net niet op het podium te belanden. Voor thuispubliek reed Alex Yoong naar een nette vijfde plaats, die hij behaalde door twee ronden voor het einde de Nieuw Zeelander Matt Halliday te passeren.

De Amerikaan Bryan Hertha wist netjes de race nabij Kuala Lumpur op de zevende plaats te eindigen. Hij finishte hierdoor voor Duitsland en Ierland.

Team Brazilië wist nipt in de punten te finishen door de achtste plaats te bemachtigen. Piquet Jr. kan in principe tevreden terugkijken, nadat zijn motor afsloeg bij de start en hij zijn weg naar voren moest vechten. Toch is dit niet het resultaat waar de Brazilianen op hadden gehoopt; het ene punt voorkomt niet het verlies van een plek in het kampioenschap aan Zwitserland.
Categorie:
Tag(s):