maandag, 24. januari 2005 - 18:55

Freek de Jonge opent Horecavakbeurzen in Maastricht

Maastricht

Deze week vindt in het MECC te Maastricht van maandag tot en met donderdag, voor de 51ste keer de horecavakbeurs BBB plaats. Daaraan gekoppeld is de European Fine Food Fair die voor de elfde keer wordt georganiseerd. De EFFF is het evenement voor de topgastronomie. Het MECC te Maastricht had samen met de sector restaurants van Koninklijke Horeca Nederland, een interessant openingsprogramma samengesteld. Net als in de afgelopen jaren belichtte cabaretier Freek de Jonge de gastronomie op geheel eigen wijze.

Tijdens de opening werden dit jaar ook de Michelin-sterren bekend gemaakt. De Nederlandse versie van de culinaire gids viert dit jaar namelijk zijn 100-jarig jubileum.
Het Limburgse Château St. Gerlach in Houthem mag zich vanaf deze dag ook tot de gelukkigen rekenen. Zij kregen hun eerste ster toegewezen. Daarmee komt het totaal aan restaurants met Michelin-sterren in Limburg (voorlopig) op 10. Binnenkort worden dat er 9, want La Sapich in Gulpen stopt er binnenkort mee. © BON/Tekst en foto’s: Jean-Pierre Geusens

Provincie:
Tag(s):