vrijdag, 15. juli 2005 - 23:28

Friday Night Skate doet Noord aan

Amsterdam

Zoals iedere vrijdag, zomer of winter, was het ook vanavond weer druk met skaters in Amsterdam. Tijdens de super populaire Friday Night Skate werd deze keer een rit door onder andere Amsterdam Noord verreden. En dat zorgde voor de nodige opstoppingen bij het pontje naar het Centraal Station. Per keer konden er een beperkt aantal skaters mee naar de overkant, de rest moest wachten op de volgende overtocht, wat voor de nodige hilariteit zorgde.

De Friday Night Skate wordt door Stichting Skate georganiseerd en is al jaren een begrip, bij de sportievelingen onder ons, op vrijdagavond. In een lange stoet rijden ze door de stad bijgestaan door ‘Blockers’ die het verkeer regelen en Flying Nurses die met een EHBO kit op de rug hier en daar een pleistertje plakken.

De tocht is niet geschikt voor beginners omdat het tempo behoorlijk hoog ligt. Maar speciaal voor de minder geoefende skater zijn er lessen in het Vondelpark en speciale tochten met een laag tempo en een speciaal thema. Iedereen is welkom om mee te rijden zolang je maar kan remmen en het gebruik van een helm, knie- en armbeschermers wordt ten zeerste aangeraden. © BON

Meer informatie vind je fridaynightskate
Provincie:
Tag(s):