dinsdag, 22. november 2005 - 18:48

GaiaPark in trek

Kerkrade

Gaiapark Kerkrade, het thematisch dierenpark dat op 23 april 2005 haar poorten opende werd tot nu toe 300.000 maal bezocht! Daarmee overstijgen de cijfers lichtjes de verwachtingen. Na een voorzichtige start is gebleken dat de bezoekers de weg naar Gaiapark Kerkrade hebben gevonden.

Vooral de Limburgers en de Belgische bezoekers hebben beter gescoord dan verwacht, terwijl de Duitse bezoekers de weg nog moeten vinden.

Voor de toeristen die in het Heuvelland verblijven, blijkt het park nog niet binnen de vakantieplanning te zitten. Deze groep zal, samen met de verblijfsaccommodaties en de VVV-sector, intensiever moeten benaderd worden.

Ook tijdens de winterperiode is het park iedere dag geopend en wordt een aangepast programma aangeboden, met o.a. voederpresentaties bij de gorilla’s, de muskusossen, de rendieren en de otters.

Een aantal winterse evenementen staan op het Gaia-programma waaronder een bezoek van Sint Nikolaas, een zwarte Pietendag en het maken van kerstballen

De reacties op Gaiapark Kerkrade zijn positief. Het vernieuwende concept slaat aan en de filosofie rond het natuurbehoud wordt breed gedragen. Opvallend is dat een hoog percentage van de bezoekers bij het verlaten van het park, meteen een jaarkaart aanschaft. Hiermee wordt duidelijk aangegeven dat het park in hoge mate wordt gewaardeerd.
Provincie:
Tag(s):