zondag, 1. mei 2005 - 16:55

Gary paffett wint race op Lauzitsring

De Brit Gary Paffett heeft op de Lauzitsring de winst gepakt. Het was een zware race voor Mercedes met veel tegenslagen, maar toch is er de overwinning voor het merk. Bij de start was het Mika Häkkinen met een top start en de Fin schoof door naar de tweede positie. Niet iedereen kwam de eerste ronde goed door, Margaritis had direct in het begin van de race al schade aan zijn auto en moest daarvoor een pitstop maken, net als Martin Tomczyk die ook een probleem had.

Gary Paffett is eigenlijk de hele race de snelste geweest, al na vier ronden had hij al dik twee seconden voorsprong op Mika Häkkinen.

De pitstops bij Mercedes verliepen verre van goed. Eerst was het Jean Alesi die te vroeg werd weggestuurd en vervolgens het gehele tanksysteem mee de baan opnam. Na een paar bochten verloor de Fransman het systeem, maar Mercedes moest voor de overige stops de reserve gebruiken. Ook bij de pitstop van Häkkinen verliep niet alles goed. Bij het wegrijden was de krik nog niet in zijn geheel omlaag en de Fin spinde bijna tegen zijn monteurs aan. Duidelijk mag zijn dat ze bij Mercedes nog wat huiswerk hebben te doen voor de start van de volgende wedstrijd.

Aangezien in de DTM twee verplichte pitstops zijn werd er veel van positie gewisseld waardoor er verschillende rijders de koppositie in handen hebben gehad.

Uiteindelijk was het Gary Paffett die er met de overwinning vandoor ging, voor Tom Kristensen die in zijn Audi op de tweede plaats eindigde. Ook Mika Häkkinen mag het podium beklimmen, voor de Fin is dit het eerste podium in zijn korte DTM carrière.
Categorie:
Tag(s):