maandag, 7. november 2005 - 9:49

Gaspakken of uitje?

Nijverdal

Wandelend in de met volle herfstkleuren getooide bossen viel mijn oog in de verte op een grote groep in gele gaspakken gehulde brandweerlieden. Waarschijnlijk was er sprake van een calamiteit! Dichterbij gekomen bleken het dames te zijn. De dames droegen allen een opmerkelijke felgele outfit....

Door het dragen van de opvallende kleur 'pakken' hadden ze zonder het te weten de vergelijking met de brandweer veroorzaakt. Aangezien de zon volop scheen leken deze regenpakken enigszins overdreven. Bij navraag bleken de dames een softbal-team van honk- en softbalvereniging Thamen, helemaal uit Uithoorn. Ze hadden een uitje ter ere van een jubileum en vierde dat met een grote map met opdrachten, geel uitgedost in de Nijverdalse bossen.

Plotsklaps viel mij op dat één van de dames een letter op haar opvallende jas had. Natuurlijk was ik nieuwsgierig waarvoor deze letter was? De dames aarzelden geen moment en begonnen naar elkaar te roepen en door elkaar heen te lopen om enige ogenblikken later waarschijnlijk te laten zien wat ze op het softbalveld zo nu en dan aan het doen zijn!

door Alfred de Leeuw
Provincie:
Tag(s):