maandag, 14. november 2005 - 10:43

Geboeid en overvallen

Utrecht

In de nacht van zondag op maandag 14 november heeft er een overval plaatsgevonden op een horecagelegenheid aan het Janskerkhof. Om 00.20 uur drongen twee gemaskerde mannen de zaak binnen. De gelegenheid was inmiddels gesloten en er was geen publiek aanwezig. De daders bedreigden twee aanwezige mannelijke personeelsleden met een vuurwapen en mes

Nadat deze twee waren geboeid liepen de daders door naar het kantoor. Daar bevond zich nog een medewerkster. Deze werd gedwongen geld te overhandigen aan de overvallers. Nadat ook dit slachtoffer was geboeid verlieten de daders de horecagelegenheid via de achterkant van het pand. In totaal zijn de daders minder dan tien minuten binnen geweest. Zij vluchtten in de richting van de Domstraat. De medewerkster wist ondanks haar boeien de politie te bellen.

De politie kwam snel ter plaatse. De directe omgeving werd uitgekamd, maar de daders werden niet meer aangetroffen. De twee mannelijke personeelsleden hadden zichzelf inmiddels bevrijd. De vrouwelijke medewerkster werd door de politie van haar boeien bevrijd. Hoe groot de buit is geweest is nog niet bekend. Beide daders droegen ten tijde van de overval bivakmutsen. Zij spraken Nederlands met een Mediterraan accent. Beiden droegen donkere kleding en hadden een rugzak bij zich. De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden bij de politie van het district Paardenveld via tel. nr. 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):