woensdag, 16. november 2005 - 17:46

Geen boete na bezoek voorlichtingsavond kinderzitjes

Maastricht

De Politie Limburg Zuid gaat in het politiedistrict Maastricht vanaf donderdag, gericht controleren op het goed gebruik van de zogeheten kinderbeveiligingssystemen. Per 1 januari 2006 wordt namelijk een nieuwe wet van kracht over het vervoer van kinderen in de auto. Vanaf die datum moeten alle kinderen die kleiner zijn dan 1 meter 35 verplicht in een kinderzitje vervoerd worden.

Uit een onderzoek blijkt dat de overgrote meerderheid van de automobilisten kinderen tot 3 jaar in een baby- of kinderzitje vervoeren. ‘Slechts 3 procent’ zegt dat ze hiervoor alleen de gordel gebruiken. In de leeftijd van 3 tot 12 jaar antwoord 40 procent dat ze de kinderen vervoeren met een kinderzitje of zittingverhoger en in meer dan de helft van de gevallen wordt hierbij een gordel gebruikt.

De controles zullen tot en met 8 december dit jaar in het gehele politiedistrict Maastricht uitgevoerd worden. Automobilisten die hun kind niet goed vervoeren krijgen een bekeuring van €45 uitgereikt met een begeleidende brief. Daarin worden zij uitgenodigd om op 19 januari naar een voorlichtingsavond te komen over het juiste vervoer van kinderen in de auto. Ook krijgt men informatie over alle soorten kinderbeveiligingssystemen. De officier van justitie te Maastricht zal de bekeuringen van diegenen die de voorlichtingsavond bezoeken seponeren.
Provincie:
Tag(s):