dinsdag, 22. februari 2005 - 15:08

Geen datalimiet meer bij XS4ALL

Internetprovider XS4ALL heeft maandag laten weten dat vanaf heden de gebruikers van de meeste abonnementen geen datalimiet meer hebben bij hun ADSL-abonnement. De provider vindt haar eigen fair-user policy achterhaald en past deze aan de behoeftes van deze tijd aan.

De maatregel gaat direct in voor de abonnementen ADSL Start, Lite, Basic en Fast. Voor het Power ADSL-abonnement wordt nog wel voorlopig de fair-user policy gebruikt. XS4ALL heeft ook gesprekken met BBned om ook hier de datalimiet op te heffen.

Recentelijk starte de belangenvereniging Nederland COAX een petitie tegen internetprovider Chello. Chello hanteert ook een fair-use policy, maar krijgt van veel gebruikers klachten dat deze niet overeenkomen met de afspraken.

XS4ALL verklaart op haar website een fair-use policy achterhaald te vinden: "XS4ALL vindt datalimieten niet meer van deze tijd. De ADSL verbindingen worden steeds sneller en XS4ALL wil al haar abonnees de ruimte geven om optimaal gebruik te maken van hun ADSL- abonnement. De voormalige Fair Use Policy betekende in de praktijk doorgaans al 'onbeperkt dataverkeer'. XS4ALL vindt het niet nodig om nog langer een Fair Use Policy te hanteren."
Categorie:
Tag(s):