vrijdag, 16. december 2005 - 12:16

Geen politieke carrière voor Peter R. de Vries

Hilversum

Peter R de Vries zal niet met zijn politieke partij de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) deelnemen aan de eerstvolgende landelijke verkiezingen. Dit heeft hij vrijdagmiddag in Hilversum bekend gemaakt.
<BR>De reden is dat minder dan, de door hemzelf opgelegde, 41% van de Nederlandse bevolking de Vries een aanwinst vindt in den Haag.

Slechts 31% van de Nederlanders steunden de teleurgestelde de Vries. Dit bleek uit de laatste cijfers die het NIPO vanmiddag aan de Vries bekend heeft gemaakt.

Uit een eerste peiling vrijdagmorgen van De Hond bleek dat de Vries met zijn partij, Rechtvaardigheid Daadkracht en Vooruitgang (PRDV), ongeveer 36% stemmen kreeg van de bevolking. De tussentijdse peilingen gaven een idee hoe de PRDV er op dat moment voor stond.

Er moest nogal wat gebeuren wild de PRDV de gewenste 41% halen. Peter Schouten zei eerder te hopen dat de mensen die werden benaderd voor de definitieve uitspraak, zich het democratische belang van hun antwoord realiseerden.
Provincie:
Tag(s):