donderdag, 28. juli 2005 - 13:53

Geen radardetector meer veilig

Den Haag

Radardetectoren zijn in de regio Haaglanden niet meet veilig voor de lange arm van de wet. Het politiekorps Haaglanden controleert sinds kort met nieuwe apparatuur. En met groot succes. De politie controleert niet meer door op één vaste plek met een radardetectordetector te staan, maar rijd rond met speciale surveillanceauto’s waar de apparatuur is ingebouwd. De afgelopen tien dagen heeft de politie al 12 detectoren in beslag genomen.

Bij het oude systeem moest de politie het apparaat naast de weg opstellen. Nadeel hiervan was dat als er meerdere auto’s naast elkaar voorbij reden, de politie niet wist welke auto een detector aan boord had.

Door het nieuwe systeem is de politie niet meer gebonden aan een vaste plek en kan nu continu op verschillende plaatsten controleren. Daardoor is de pakkans veel groter geworden. Woensdag alleen al heeft de politie in Noordwijk, Oosterhout, Den Haag en Wassenaar vier automobilisten staande gehouden. Ze hebben een procesverbaal gekregen en hun detectoren zijn in beslag genomen.

©BON
Provincie:
Tag(s):