woensdag, 2. maart 2005 - 12:09

Geen ruzie ambulancedienst en brandweer

Utrecht

De ambulancedienst van de regio Utrecht (RAVU) en de brandweer regio Utrecht (BRUL) hebben geen ruzie. Dit werd gesuggereerd in een regionale ochtendkrant. De RAVU heeft nieuwe brancards aangeschaft en in de praktijk blijkt dat in enkele gevallen bij het werken op hoogte een redvoertuig van de brandweer ter assistentie van een ambulance noodzakelijk is. De nieuwe brancards hebben een andere technische ophanging waardoor de brandweervoertuigen moeten worden aangepast.

De RAVU heeft de brandweer gevraagd om hun voertuigen aan te passen. In Zeist en Vianen is dit gebeurd, maar andere brandweerkorpsen (waaronder Utrecht) zijn nog niet zover.
Alleen de gemeentelijke brandweerkorpsen die een aangepaste technische ophanging hebben of op een veilige en verantwoorde wijze de oude brancard kunnen vervoeren, zijn in staat om assistentie te verlenen aan de ambulance. Het kan voorkomen dat er een brandweervoertuig uit een andere gemeente komt om deze assistentie aan de ambulance te verlenen.
De RAVU is bereid om een deel van de technische aanpassingen aan brandweervoertuigen te vergoeden. Dit aanbod is onderdeel van onderhandelingen tussen de RAVU en de BRUL en zijn overwegend financieel van aard.

© BON / Archieffoto Menno Bausch
Provincie:
Tag(s):