donderdag, 15. september 2005 - 6:21

Geen verrassingen in Champions League

Verrassingen bleven vanavond uit in de Champions League. Alle grote ploegen wonnen hun wedstrijden, al ging het de ene topclub makkelijker af dan de andere. Met name Arsenal, Ajax' tegenstander in poule B, had grote moeite met het nietige FC Thun, 2-1. The Gunners hadden good old Dennis Bergkamp nodig om de overwinning uit het vuur te slepen.

In blessuretijd was het de Nederlander die de driepunter veiligstelde voor de Londenaren. Negatieve hoofdrol was er voor Robin van Persie. Hij ontving vlak voor rust de rode kaart vanwege een te hoog geheven been, dat zijn tegenstander zonder opzet in het gezicht raakte. De stormloop van Arsenal was met zijn uitsluiting eningszins voorbij. Maar op het moment dat FC Thun eindelijk naar lucht kon happen, sloeg Arsenal toch toe. Gilberto maakte in de 51e minuut de goal. Daarmee leek het gedaan met de aspiraties van de Zwitsers, maar niets was minder waar. Ferreyra maakte nog geen minuut later raak. Daarna begon de stormloop weer, die door Bergkamp toch nog succes had.

Groep A
In groep A had Bayern München een lastige avond in Wenen. Rapid Wien bood uitermate goed partij en was eigenlijk de betere ploeg. De overwinning kwam dan ook op zijn Duits uit een counter tot stand. Eindstation van de uitbraak was Guerrero. In de 81e minuut leek de thuisploeg alsnog te krijgen waar het recht op had. Valachovic miste echter jammerlijk vanaf de penaltystip.

Juventus leek door toedoen van Club Brugge-doelman het Jan Breydelstadion vol frustratie te verlaten. Kans op kans werd door de Belgische sluitpost ongedaan gemaakt. Pas in 66e minuut moest hij capituleren op een inzet van Nedved. Daarna was het gedaan met zijn verzet en kon Trezeguet in de 75e minuut de 0-2 maken. Vijf minuten voor tijd scoorde Yulu Matondo nog tegen. Het offensief dat Brugge daarna ontketende was zo hevig dat Vieira zijn tweede gele en dus rode kaart ontving.

Groep C
In Groep C begon Barcelona goed aan het nieuwe Champions League seizoen. Uit bij Werder Bremen won de ploeg van Frank Rijkaard met 0-2 dankzij treffers van Deco en Ronaldinho vanaf elfmeter. Heel makkelijk ging het allemaal niet voor de Catalanen. He was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar zag Werder de beste kansen creëren. Barca had echter het geluk dat de Duitsers veel kansen om zeep hielpen.

Bij Udinese was Iaquinta de grote man. Hij scoorde driemaal en legde daarme eigenhandig Panathinaikos over de knie, 3-0.

Groep D
In groep D was de druk op Benfica trainer Ronald Koeman voor de wedstrijd immens. Door de slechte competitiestart werd er van de club uit Lissabon niets minder dan een overwinning tegen Lille geëist. Die kwam er pas in blessurtijd, waarin aanwinst Miccoli de reddende engel voor Benfica was.

Manchester United kwam in Spanje niet verder dan 0-0 tegen Villarreal. Meest opvallende aan het duel was de rode kaart van Rooney. Hij kreeg geel van arbiter Nielsen, applausideerde daarvoor opzichtelijk en kreeg direct zijn tweede gele kaart voorgeschoteld.