zaterdag, 26. februari 2005 - 0:16

Geheimzinnige Rouveense web-log ten onder aan eigen succes ?

Rouveen

Dagblad De Stentor meldde vrijdag in haar editie dat de geheimzinnige Rouveense web-log gestopt was, omdat ‘het hoogtepunt zou zijn bereikt en de berichten steeds vaker een ongewenste lading zouden bevatten’. Welnu, niets is minder waar. De web-logger is hevig verontwaardigd en vertrouwde Blik op Nieuws zijn geheimen toe. Het lijkt wel of de regionale krant jaloers is op de kijkcijfers en de web-logger graag ten onder wil zien gaan.

'Wie boven het maaiveld uitsteekt moet oppassen dat zijn hoofd niet wordt afgehakt', dit gezegde lijkt nu op te gaan voor de uiterst succesvolle en nog steeds geheimzinnige Rouveense web-logger. De site bericht over leuke kleine nieuwtjes uit het dorp en niemand weet wie er achter zit. Elke dag verschijnt er een verhaaltje op de site waarop de mensen kunnen reageren, gezellig dorpsgekeutel dus. Regionale krant De Stentor schreef er onlangs een artikel over en daarna besteedde 'Hart van Nederland' er verleden week aandacht aan. De kijkcijfers vlogen omhoog van gemiddeld 250 kijkers per dag naar gemiddeld 750. Woensdag echter reageerden steeds meer mensen met ongewenste taal en vloekpartijen. De web-logger zag dit vanuit zijn werk gebeuren en gooide meteen de site uit de lucht. Woensdagavond verwijderde de logger de ongewenste berichten en zette de site donderdagavond pas weer op het net, want ook de logger moet overdag werken voor het brood op de plank. De web-log beheerder vermoedt, nu de site landelijke bekendheid heeft gekregen dat er meer mensen van buitenaf reageren die niets van het dorp weten en maar wat raak reageren.

De Stentor schreef vrijdag echter in een klein artikeltje dat de site gestopt was, zonder dit te checken. De weblogger benaderde Blik op Nieuws en is hevig verontwaardigd, de waarheid is zelfs dat de Rouveners zich een hoedje schrokken dat ‘hun dorpskrant’ meer dan een dag uit de lucht was. Ze zijn allen opgelucht dat hij weer on-line is zonder de berichten die niet door de beugel konden, gezien de reacties van de lezers.
Wij kunnen ons als onafhankelijk nieuwsmedium op internet niet aan de indruk ontrekken dat dagblad De Stentor misschien wel wat jaloers is op het Rouveense ‘kijkcijferkanon’, in een tijd dat de oplagecijfers van gedrukte kranten maar blijven dalen en steeds meer mensen het snelle internet opzoeken.
© BON/tekst en foto:Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):