vrijdag, 4. februari 2005 - 11:57

Geheugenkaartjes hebben de toekomst

Geheugenkaartjes gaan het helemaal maken de komende jaren. De leider op het gebied van 'Flash Memory Cards', SanDisk, verwacht de komende jaren een enorme groei wat betreft toepassingen en apparaten waarin deze kaartjes zijn geïntegreerd.

Vooral de toepassing voor mobiele telefoons gaat de komende jaren een enorme groei tegemoet. 60% Van de telefoons die dit jaar uitkomen hebben al een aansluiting om kleine geheugenkaartjes aan te kunnen koppelen. Met deze combinaties kunnen nog makkelijker ringtones, muziek en foto's worden uitgewisseld.

Ook op het gebied van portable gameconsoles verwacht SanDisk een enorme groei. Zeker ook omdat Sony heeft aangegeven gebruik te gaan maken van de geheugenkaartjes in combinatie met hun PSP (Playstation Portable).

Op educatief gebied hebben de kaartjes ook een nuttige functie. SanDisk is samen met IBM en Dell een methode aan het ontwikkelen om documenten en boeken digitaal op een klein kaartje te zetten. Dit zou een oplossing zijn voor de studenten die dagelijks een schooltas vol met boeken moet meeslepen naar school.
Categorie:
Tag(s):