maandag, 23. mei 2005 - 10:44

Gekantelde vrachtwagen zorgt voor chaos A15 en A16

Ridderkerk

Een gekantelde vrachtwagen zorgde maandagochtend voor lange files op de A15 en A16. Vooral vanuit Gorinchem stond het verkeer vast tussen Moerdijk en Ridderkerk. De vrachtwagen probeerde uit te wijken voor een slippende auto en botste tegen de vangrail, boven op de hoogste van drie fly-overs op het knooppunt Ridderster bij Ridderkerk. De chauffeur van de vrachtwagen raakte daarbij zwaar gewond. De automobilist is voor nader verhoor door de politie aangehouden.

Het afgelopen weekend heeft het verkeer veel levens geëist. Acht mensen kwamen bij verkeersongevallen door het hele land om het leven, waaronder twee motorrijders. Vrijdagavond kwam een 75-jarige Rotterdammer om het leven nadat hij in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer dat op een fiets reed, stak rond middernacht de Kralingse Plaslaan over waarna hij werd aangereden door de 26-jarige man uit Rotterdam. Ondanks reanimatiepogingen van enkele omstanders en GGD-personeel overleed de man ter plaatse.

Zaterdagmiddag raakte een buschauffeur en twee passagiers licht gewond toen drie bussen op elkaar botsten op de Zuiderparkweg in Rotterdam. Eén van de chauffeurs verwisselde van rijbaan, maar zag de andere bussen over het hoofd.

Zaterdagmiddag overleed in Lexmond een 80-jarige man nadat hij onder een shovel terecht kwam. De chauffeur van de shovel was bezig grasrollen op te stapelen en reed daarbij achteruit, maar zag het slachtoffer over het hoofd. De traumahelicopter is ter plaatse gekomen om medische zorg te verlenen, waarna de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis is overgebracht. Hij overleed daar later aan zijn verwondingen.

©BON
Provincie:
Tag(s):