maandag, 13. juni 2005 - 11:09

Gekker kan niet: dief steelt hond !

Zwolle

Sinds afgelopen zaterdag is een hondenliefhebber uit Zwolle zijn zeldzame Anatolische herder kwijt. De eigenaar lijkt ten einde raad en heeft bij de politie aangifte van de diefstal gedaan. Omdat de hond tot een zeer zeldzaam ras behoort, en dus verhoudingsgewijs een vermogen kost, vreest de eigenaar dat zijn hond op transport naar het buitenland is gegaan.

Tatar, zoals de hond is genoemd, moet vanuit de achtertuin van zijn baasje zijn ontvreemd. Het dier is roomkleurig en heeft twee opvallende lichte vlekken. Dat maakt hem voor buitenstaanders zeer herkenbaar. De hond is enigszins te vergelijken met een Duitse dog en is zestien maanden jong. Volgens Resul Suslu, de eigenaar, moet de dief over de schutting van de tuin zijn geklommen.

Het is een vreemde zaak dat de hond tijdens de diefstal zo rustig is gebleven want zowel de eigenaar als omwonenden hebben geen geblaf gehoord. Hoewel Suslu na de vermissing alles in het werk heeft gesteld om Tatar terug te vinden, heeft de zoekactie tot op heden geen enkel spoor opgeleverd. Hij sluit niet uit dat wellicht een bekende de hond heeft meegenomen. Aangezien de hond voorzien is van een chip met alle gegevens vreest Suslu dat Tatar, na de diefstal, mogelijk direct naar het buitenland is vervoerd.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):