dinsdag, 1. februari 2005 - 8:02

Gelderse Innovatie Prijs 2004

Doetinchem

In het stadion van voetbalclub De Graafschap werd maandagavond de Gelderse Innovatie Prijs 2004 uitgereikt. Innovatieve ideeën van studenten, startende ondernemers en overheidsinstanties werden beloond met geldprijzen van € 1000,- en
<BR>€ 5000,-.

In de categorie Studenten ging de aanmoedigingsprijs van € 1000,- naar het project Vaarwel.nl van Pepijn Salemink (zie foto) en Juan Jose Peters. Zij ontwikkelden een online rouwomgeving, waar bijvoorbeeld digitale rouwkaarten verstuurd kunnen worden. De hoofdprijs van € 5000,- ging naar de studenten van Samen Sterk, met een project in de thuiszorg.

Met een vooruitstrevend boekhoudkundig idee ging de aanmoedigingsprijs in de categorie Startende Bedrijven naar 2Turn. De hoofdprijs werd in de wacht gesleept door het jonge bedrijf I-Real, dat een mobiel monitoringsysteem voor water ontwikkelde.

Ook de gemeente Arnhem viel in de prijzen. Een nieuwe techniek voor de golfslag in het zwembad werd beloond met de aanmoedigingsprijs in de catergorie Overheid.

Het idee voor de prijs kwam van de stichting Gelders Innovatie Platform. Zij willen de kloof overbruggen tussen enerzijds de aanwezige kennis in Gelderland en anderzijds het vermogen om deze kennis om te zetten tot renderende producten en diensten. De geldprijzen moeten de innovatieve ideeën en projecten ondersteunen.

Een vijfkoppige jury heeft de ingezonden plannen en afstudeeropdrachten op potentie, levensvatbaarheid en mogelijke winstgevendheid beoordeeld. Daarbij werd specifiek gelet op de componenten creativiteit en innovativiteit.
Provincie:
Tag(s):