woensdag, 15. juni 2005 - 21:26

Gemaskerde pinner valt door de mand

Zwolle/Enschede

Ooit was er een reclamespotje waarin werd gezegd: 'je mag alles van mij weten, behalve mijn pincode'. Sinds begin deze week is er op deze reclameboodschap een Zwolse variant: je mag alles van mij weten behalve mijn gezicht. Want daar leek het verdacht veel op toen een Zwollenaar een gemaskerde man bij het pinautomaat zag staan

Stel, je staat in de rij voor een pinautomaat en de voorste pinner blijkt een masker te dragen terwijl het carnaval allang voorbij is. Dan bel je direct de politie. Die was supersnel ter plekke om de man te ontmaskeren. En niet voor niets. De 26-jarige Enschedeer had het masker niet zomaar op. Hij probeerde in Zwolle-zuid bij een geldautomaat een bedrag te pinnen met een pasje dat niet van hem was. Waarom de man tijdens zijn actie een masker droeg, blijft een grote vraag. Daarmee viel hij direct op en een attente bankbezoeker informeerde bij het zien van deze Zorro voor alle zekerheid toch maar even de politie. Nadat de Enschedeër was ingerekend bleek inderdaad dat het bankpasje niet op zijn naam stond.

Het voorval gebeurde in Zwolle-zuid waar de afgelopen dagen veel commotie is ontstaan omdat de in die wijk gevestigde politiepost binnenkort wordt gesloten. Met de snelle arrestatie van de gemaskerde pinner bleek dat een politiepost in de buurt wel degelijk zin heeft.
Want had de politie van verder, in dit geval vanaf het hoofdbureau moeten komen, dan was de bewuste pinner zeer waarschijnlijk met het geld er vandoor geweest.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):