maandag, 21. november 2005 - 10:29

Gemeente pakt duivenoverlast aan

Utrecht

De gemeente Utrecht start een voorlichtingsactie om het voeren van duiven te verminderen en daarmee de overlast te beperken. Op diverse plekken komen affiches te hangen en in de gebieden waar veel overlast van duiven is, krijgen bewoners een flyer in de bus.

Nog steeds worden er veel etensresten op straat gedeponeerd. Soms worden hele broden in of langs de kant van het water gegooid. Daar komen dieren op af. Ook andere dieren zoals eenden en ganzen raken overvol en het voedsel dat blijft liggen trekt ratten aan. Duiven eten ook veel 'stadsvoer' als patat, koek en andere snacks. Hier worden ze ziek van. In de natuur geldt dat de sterkste dieren overleven. Door duiven te voeren of etensresten te laten slingeren, kunnen zelfs de zwakste duiven overleven en groeit de groep duiven alleen maar. Een duivenkoppel krijgt per jaar maar liefst tien jongen.

Een paar duiven bij elkaar is leuk. Maar als er veel duiven bij elkaar zitten, zorgen ze voor overlast. Mensen slapen slecht vanwege het koeren van de duiven en balkons zitten onder de duivenpoep. Uiteindelijk kan veel duivenpoep op één plek zorgen voor gezondheidsproblemen bij mensen en kinderen die al last hebben van hun luchtwegen.
Provincie:
Tag(s):