maandag, 24. oktober 2005 - 15:49

Gemeente verbiedt geluidsapparatuur bij The Q

Nijmegen

Café The Q aan de Grotestraat in het centrum van Nijmegen mag drie maanden geen geluidsapparatuur gebruiken. Na tien boetes voor geluidsoverlast is nu de apparatuur verwijderd.

Sinds oktober 2000 is aan de exploitant van café The Q al tien keer een boete opgelegd voor geluidsoverlast. Omwonenden klagen veel over harde muziek uit het café.

Omdat de boetes niet helpen heeft de gemeente in december vorig jaar aangekondigd bij de eerstvolgende overtreding over te gaan tot verwijdering van de geluidsapparatuur. Hiertegen heeft de eigenaar bezwaar gemaakt en bij de raad van state geprocedeerd. De bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Daarmee treedt de strafmaatregel in werking. De gemeente heeft de eigenaar in de gelegenheid gesteld zelf de apparatuur te verwijderden. Dat is nu ook gebeurd. De eigenaar moet ook de kosten voor de verwijdering en opslag betalen.

In het café mag vanaf vandaag drie maanden lang geen geluidsapparatuur aanwezig zijn. Als terugkeer van de apparatuur weer vergezeld gaat van geluidsoverlast kan de gemeente besluiten om het café te sluiten.

De procedure bij The Q heeft zo lang geduurd omdat de gemeente bij aanvang van de overlast nog gebonden was aan een rechtsgang met tien dwangsommen. Dat zijn er sinds begin 2004 nog maar drie tot vijf.
©BON
Provincie:
Tag(s):