zaterdag, 8. januari 2005 - 11:36

Gemeente Zwolle blundert met straatnaam

Zwolle

Een straat in een nieuwbouwwijk vernoemen naar de legendarische voetballer Bep Bakhuys. Dat leek de gemeente Zwolle en de indieners van het plan een mooi gebaar. Die straatnaam kwam er maar het naambordje zorgde voor een fikse kater.

Bewoners van woonpark Katerveer in Zwolle kunnen er om lachen maar de verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente Zwolle moeten zich diep schamen. Zij hebben het licht op groen gezet om de voetballegende Bep Bakhuys zijn eigen straat te geven. Nog wel in de wijk waar de voormalige speler van ZAC furore heeft gemaakt.

De oud spits van Oranje, die in de zomer van 1982 is overleden, maakte op 11 maart 1934 faam met een onmogelijk doelpunt tegen de Rode Duivels. Die zweefduik ging de geschiedenis is als wellicht een van de mooiste Oranje goals ooit. Het Nederlands elftal won de derby der lage landen uiteindelijk met 9-3.

Ruim zeventig jaar later blijken Zwolse ambtenaren de naam van de speler kennelijk te zijn vergeten want niet Bakhuys maar Bakhuis staat er pontificaal te lezen. Een misser van de eerste orde en zeker niet passend bij een man wiens kanonschot nog velen zullen herinneren.
(c) BON/tekst:PBN/foto:Alain de Jong.
Provincie:
Tag(s):