woensdag, 12. januari 2005 - 21:31

Gemeente Zwolle en Enschede werken digitaal samen

Zwolle/Enschede

Onder het mom "met een knipoog naar de toekomst" hebben de gemeente Zwolle en Enschede vanaf woensdag een digitale samenwerking.
<BR>Woensdagochtend vond de ondertekening plaats, uiteraard digitaal, beide burgemeesters achter hun eigen bureau in hun eigen stad.

"De burger zal daar de vruchten van plukken", zegt Joke Dijkstra, woordvoerder namens de gemeente Zwolle. De ondertekening van deze opmerkelijke samenwerking vond woensdagochtend plaats. Uiteraard ook digitaal waarbij de beide burgemeesters, Henk Jan Meijer van Zwolle en Jan Mans van Enschede, gewoon achter hun eigen bureau konden blijven zitten. De burgemeesters hoefden dus niet meer te reizen om elkaar te zien en te spreken. Enschede heeft op digitaal gebied een streepje voor op Zwolle. Inwoners van deze Twentse stad kunnen via internet bepaalde producten elektronisch afnemen. De klantgerichte manier waarop Enschede deze dienstverlening heeft ontworpen sluit goed aan bij de Zwolse manier van werken. "In eerste instantie nemen wij vijf producten van Enschede af", zegt Joke Dijkstra. "Voor Zwolle gaat het om een verhuizing, een uitreksel van het GBA, inzien van de taxatie voor de WOZ, het aanvragen van een vergunning voor kleinschalige evenementen en het maken van een afspraak voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart. Wij hebben gekozen voor transacties waarbij de burger direct gebaat is". Zwolle laat weten dat er geen sprake is van een proefperiode. Wel gaan beide gemeentes over drie maanden evalueren. Dan wordt duidelijk in hoeverre deze digitale samenwerking daadwerkelijk bijdraagt aan een versnelde afhandeling van relatief eenvoudige administratieve handelingen.
(c) BON/tekst: PBN/foto: Alain de Jong, Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):