vrijdag, 27. mei 2005 - 14:43

Gentenaar gaat naar Borussia Dortmund

Dennis Gentenaar heeft zijn droomclub gevonden. De doelman van NEC tekent een contract van een jaar bij Borussia Dortmund, aldus Omroep Gelderland. De club van de Nederlandse coach Bert van Marwijk neemt de 29-jarige keeper transfervrij over.

In Dortmund zal Gentenaar zich moeten bewijzen. De club uit het Duitse Roergebied kon door financiele problemen geen meerjarige verbintenis aanbieden.

Voor de doelman stond dit seizoen al vast dat het zijn laatste jaar zou worden in Nijmegen. Hij wilde graag een stap hogerop. NAC Breda wilde Gentenaar aantrekken, maar de doelman legde de aanbieding van de Brabanders naast zich neer. Lange tijd zag het er naar uit dat het Turkse Trabzonspor de nieuwe club zou worden van de doelverdediger, maar Borussia Dortmund wordt de verrassende nieuwe club van Gentenaar.

Dortmund kende een roerig seizoen. De eerste helft van de competitie verkeerde de club op de rand van de afgrond, zowel sportief als financieel. Na een goede serie na de winterstop, speelde Borussia zich veilig en miste op het nippertje Europees voetbal.
Categorie:
Tag(s):