donderdag, 22. december 2005 - 17:21

Geschorste scholier verpest bijna dure reclamespot

Amsterdam

Een geschorste scholier heeft bijna een reclamecampagne van een half miljoen Euro van The Amsterdam Dungeon gesaboteerd. De leerling, een 14-jarige, die om wettelijke redenen niet bij naam genoemd mag worden, is in oktober van school gestuurd wegens aanhoudend lastig gedrag.

Ondanks verzet van zijn leraren heeft hij het voor elkaar gekregen om zich te mengen in een schoolklas, die was betrokken bij het filmen van een tv-commercial. Hij werd pas ontdekt toen de commercial werd afgespeeld voor de schooldirecteur. Daaruit bleek dat de leerling een t-shirt droeg met de tekst: J.P. en de Halfbloed Prins.Hoogstwaarschijnlijk een wraakactie van de leerling op de schoolleiding.

'De leraar die verantwoordelijk was voor de klas heeft de leerling nooit lesgegeven en wist niet dat hij van school was gestuurd.', verklaarde Wybo Wijnbergen, manager van The Amsterdam Dungeon. 'Het lijkt erop dat de andere kinderen niets hebben gezegd uit angst voor maatregelen. We zouden er nooit zijn achtergekomen wanneer de directeur hem niet had ontdekt toen we hem de eindversie hebben laten zien.. of liever, wat de uiteindelijke versie had moeten zijn.’

'De knul in kwestie was tweemaal duidelijk te zien. De makkelijkste oplossing zou zijn geweest om de tekst op het shirt weg te vagen, maar we hebben besloten om terug te gaan naar de montagekamer en de film opnieuw te knippen om hem er helemaal uit te krijgen.'

'Ons reclamebureau overweegt nu een rechtszaak tegen de familie van de jongen om de extra kosten ten gevolge van zijn capriolen alsnog te verhalen', aldus Wybo Wijnbergen.
Provincie:
Tag(s):