donderdag, 16. juni 2005 - 13:49

Geslaagde rampenoefening in Almere

Almere

Op woensdag 15 juni 2005 heeft de Hulpverleningsdienst Flevoland, in samenwerking met brandweerkorpsen uit de regio, Politie Flevoland en ProRail een geslaagde multidisciplinaire rampenoefening gehouden op het Centraal Station in Almere.
<BR>
<BR>De oefenstaf is met het verloop van de oefening zeer tevreden. Binnen zeer snelle tijd (45 minuten) liep de coördinatie en de contacten tussen de hulpdiensten prima.

Ook de communicatie via C2000 verliep goed. Zowel in de stationshal als in de trein kon een gecoördineerde redding plaatsvinden, waaraan ook twee Mobiel Medische Teams (MMT) van het AMC deelnamen.

Tijdens de oefening werd gesimuleerd dat er in de stationshal een auto was ontploft. Tegelijkertijd vond er een explosie plaats in een trein op perron 1, juist op het moment dat veel mensen aan het in- en uitstappen waren. Door de zware explosie was de stationshal zwaar beschadigd en waren er zowel in de hal als op het perron talloze slachtoffers.
De ingezette eenheden konden snel reageren op de gecreëerde situatie en er was snel sprake van een gecoördineerde inzet, ondanks dat door de oefenstaf een complexe situatie was gesimuleerd.

Ook in deze oefening hebben de hulpdiensten een aantal leermomenten gekend, die hen in staat moet stellen nog beter op een dergelijke situatie te kunnen reageren. De leermomenten hadden vooral betrekking op wat kleinere technische details.
Provincie:
Tag(s):