dinsdag, 11. januari 2005 - 17:37

Gestolen brandblusser zet antraxprocedure in werking

Meterik

In het plaatsje Meterik, nabij Horst, heeft de vondst van brandbluspoeder tot het opstarten van een antraxprocedure geleid. Rond 10:30 uur kwam er een melding binnen dat in een koepelloods bij een tuindersbedrijf wit poeder was aangetroffen. Dit poeder werd aangetroffen door medewerkers van het bedrijf, nadat zij een inbraak in hun bedrijf hadden ontdekt.

De gealarmeerde hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder een ontsmettingswagen van brandweer Roermond. Na onderzoek bleek er een brandblusser te zijn verdwenen. De eigenaar kon niet verzekeren of deze brandblusser al eerder was verdwenen of dat dit het gevolg was van de inbraak. Na een eerste zoektocht in een gebied rondom het bedrijf werd geen brandblusser aangetroffen. Na een tweede zoekactie in een ruimer gebied werd uiteindelijk bij een tegenoverliggend tuindersbedrijf een soortgelijke brandblusser gevonden.
Deze bleek identiek aan de andere brandblussers. Na overleg tussen de verschillende hulpdiensten en de directie van het bedrijf is de antraxprocedure afgebroken. De medewerkers, die inmiddels in afzondering waren geplaatst, konden hun werkzaamheden weer hervatten. Bij de actie waren 40 brandweerlieden en 7 brandweerwagens betrokken. De kosten lopen in de duizenden euro’s. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):