dinsdag, 6. december 2005 - 12:43

Gestolen telefoon verraadt dief

Tiel

Een 20-jarige man uit Opheusden ging maandagavond zwemmen in een zwembad in Tiel en had zijn spullen netjes opgeborgen in een kluisje. Toen hij later terugkwam bij de kluisjes, zag hij zijn schoenen op de grond liggen en zijn kluisje bleek te zijn leeggehaald.De man meldde de diefstal van zijn spullen bij de receptie van het zwembad.

Hij belde daar het nummer van zijn mobiele telefoon en hoorde de telefoon in een ander kluisje overgaan. De medewerkster van het zwembad opende het kluisje en de Opheusdenaar zag daar zijn spullen en telefoon liggen. Hij kreeg zijn spullen terug en de zwembadmedewerkster belde de politie.

Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, hebben ze de overige spullen in dat kluisje onderzocht en vonden toen een identiteitsbewijs van een 20-jarige Ingenaar die vermoedelijk nog in het zwembad was. Ze zijn naar de man op zoek gegaan en vonden hem met hulp van de zwembadmedewerkers in het bubbelbad.

Nadat zij een kort gesprek met de man hadden gehad, namen ze hem mee naar de kluisjes, waar de man verklaarde dat hij een ander kluisje in gebruik had dan de politiemensen dachten. Toen zij hem vroegen dat kluisje voor hen te openen, kon hij dat niet. Hij verklaarde uiteindelijk dat hij de spullen van de Opheusdenaar had zien liggen in een ander kluisje, dat volgens hem niet afgesloten was. Dat vond hij riskant en had daarom de spullen in zijn eigen kluisje opgeborgen. De Ingenaar is aangehouden op verdenking van diefstal. Een 19-jarige vrouw uit Ophemert die bij hem was, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal.
Provincie:
Tag(s):