zaterdag, 26. november 2005 - 9:15

Gestrande scholieren brengen nacht door in kazerne

Garderen

Voor leerlingen van enkele basisscholen is de vrijdag uitgemond in een spannend avontuur. Zij verbleven vandaag op de Generaal-majoor Kootkazerne in Garderen voor de uitverkiezing van de sportiefste basisschool van het jaar. Dat evenement viel door de extreme weersomstandigheden in het water en die zorgden er ook voor dat de kinderen niet terug naar huis konden.

Geen nood, de kazerne trakteerde hen op patat, ze mochten zich uitleven in het sportlokaal en ze brengen nu de nacht door in de onderofficierslegering. Een mooi verhaal om morgen thuis te vertellen.

De gemeente Arnhem heeft gezorgd voor de opvang van gestrande treinreizigers in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ongeveer 150 personen kwamen door het slechte weer niet verder dan station Arnhem-Centraal. Zij zijn na het binnenkomen van de laatste trein uit Utrecht rond 01.30 uur, met bussen naar Hotel en Congrescentrum Papendal gebracht en hebben daar een overnachting met ontbijt aangeboden gekregen.

Zodra zaterdagochtend het openbaar vervoer weer op gang komt, zullen de opgevangen reizigers met bussen naar het station gebracht worden. Het verkeer op de snelwegen binnen de regio Gelderland-Midden rijdt inmiddels weer.
Provincie:
Tag(s):