dinsdag, 6. december 2005 - 11:38

Getuigen gezocht zinloze mishandeling

Dokkum

Een 18-jarige fietser uit Dokkum is dinsdag 29 november rond 21.15 uur aan de Parklaan zonder enige aanleiding mishandeld. De politie roept getuigen op die meer informatie kunnen geven over de mishandeling die vorige week plaats vond.

Het slachtoffer fietste over de Woudweg, stak de rotonde over en fietste de Parklaan op. De vier verdachten waren te voet. Eén van de vier jongens versperde de weg en sloeg het slachtoffer op de Parklaan zonder aanleiding in zijn gezicht. De jongens renden daarna weg in de richting van het zwembad. Het slachtoffer raakte niet gewond, zijn bril raakte wel beschadigd.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend: het viertal is lichtgetint, ongeveer 1.75 m. lang, ongeveer 15 jaar. Alle vier hadden kort stekelig haar. Een van de vier had een stevig postuur, droeg een bril en een witte broek met rode sportschoenen. De andere drie jongens waren donker gekleed.

Het slachtoffer deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in maar wil ook graag met getuigen spreken. In het bijzonder met twee fietsers die rond het tijdstip van de mishandeling uit de richting van het zwembad kwamen. Getuigen worden gevraagd om via telefoonnummer 0900 - 8844 contact op te nemen met politie Fryslân
Provincie:
Tag(s):