woensdag, 25. mei 2005 - 22:13

Gevaarlijke stof vrijgekomen bij binnenzwembad school

Tilburg

Vanmorgen is omstreeks 10.40 uur bij werkzaamheden bij een klein binnenzwembad in een school voor speciaal onderwijs aan de Karel Boddenweg een kleine hoeveelheid gevaarlijke stof vrijgekomen. Er raakte niemand gewond. De stof is bij metingen door de brandweer rondom het gebouw niet aangetroffen. Er is daarom geen gevaar voor de Volksgezondheid ontstaan. Uit voorzorg werden de bewoners van een nabij gelegen woonwagenkamp geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten. Rond 12.30 uur werd het schoolgebouw weer vrijgegeven.

Het incident gebeurde bij de bereiding van chloor toen een deel van de inhoud van een klein vat natriumhypochloriet en een deel van de inhoud van een klein vat zwavelzuur met elkaar in aanraking kwamen en er een chemische verbinding ontstond. De twee medewerkers die bezig waren met deze werkzaamheden sloegen direct alarm. Brandweer, politie en GHOR kwamen direct ter plaatse waarna de leidinggevenden van deze diensten middels het zogenaamde motorkapoverleg afspraken maakten om het incident in gezamenlijkheid te bestrijden.

De 43 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die zich elders in het schoolgebouw bevonden, zijn samen met hun leerkrachten naar het hoofdgebouw aan de overzijde gegaan, alwaar zij werden ondergebracht in de aula. Al snel bleek uit het onderzoek van de medewerkers van de GHOR dat er niemand gewond was geraakt. De politie zette met zes agenten wegen in de omgeving af.
De brandweer, die met circa 25 brandweerlieden ter plaatse kwam, verrichte metingen rondom het gebouw. Uit voorzorg werden de bewoners van een woonwagenkamp geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten. Bij de metingen zijn geen gevaarlijke stoffen aangetoond. Een speciaal gaspakteam van de brandweer is daarop de ruimte binnengegaan en heeft de twee vaten afgesloten en een groter vat daarom heen gedaan. Na de nodige ventilatie werd om 12.30 uur dit schoolgebouw weer vrijgegeven. De kinderen zijn met de taxibusjes op de gebruikelijke tijd rond 12.45 uur naar huis gegaan. Een medewerker van het milieuteam van de politie is ter plaatse gekomen. Hij stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):