woensdag, 15. juni 2005 - 11:06

Gewapende inbreker breekt been tegen politieauto

Leeuwarden

Een met vuurwapen gewapende 29-jarige inbreker heeft woensdagochtend zijn been gebroken nadat hij tegen een naderende politieauto liep. De uit Harlingen afkomstige man werd om 4.40 uur samen met zijn 22-jarige uit Leeuwarden afkomstige handlanger aangehouden.

De twee zouden volgens een melding bij de politie ingebroken hebben in een woning aan de Essenstraat te Leeuwarden. Toen de politie ter plaatse kwam, zag zij twee mannen in een auto met geopend portier wegrijden. Na een achtervolging stopte de auto in de Goudsbloemstraat waar de twee inzittenden er vandoor gingen.

De 22-jarige bijrijder liep de Bijenhofstraat in, tijdens de achtervolging liet de verdachte iets op de grond vallen. Dit bleek een vuurwapen te zijn. In de Dahliastraat werd hij uiteindelijk aangehouden, waarna hij werd overgebracht naar het bureau.

De 29-jarige bestuurder liep tegen een naderende politieauto op en brak hierbij zijn been. Per ambulance is de man overgebracht naar het MCL. Bij zijn fouillering werd eveneens een vuurwapen aangetroffen. Beide wapens zijn in beslag genomen. De politie neemt de zaak verder in onderzoek. ©BON
Provincie:
Tag(s):