woensdag, 29. juni 2005 - 11:18

Gewapende kamerhuurder ontkent bedreiging

Zwolle

Een huurbaas uit Zwolle keek wel heel vreemd op toen hij een van zijn kamers aan een nieuwe huurster wilde tonen. Bij het betreden van de bewuste locatie bleek de zittende huurder enige voorzorgsmaatregelen te hebben getroffen. In plaats van een rondleiding keken zowel de huurbaas als de aspirant bewoonster in de loop van een pistool.

Dat de situatie nogal uit de hand is gelopen wordt door de zittende huurder niet ontkend. Maar volgens de 49-jarige man kan er van bedreiging met een pistool geen sprake zijn. De huurbaas en de nieuwe huurster komen echter met een geheel ander verhaal op de proppen. Op die bewuste dag in april is het tweetal zowel bedreigd alsmede is hen de vrijheid gedurende tien minuten ontnomen. De huurder, die al in conflict met de huurbas lag, zou gedurende tien minuten een pistool op het stel hebben gericht. Uiteindelijk nam de huurder via het keukenraam en een plat dak de benen om niet veel later door de Zwolse politie nabij de rijksweg A28 te worden gearresteerd.

Volgens de advocaat van de huurder staat de huurbaas niet bekend als een zachtzinnig type en waren er al langer problemen tussen hen. Het conflict escaleerde toen de huurbaas de huurder had gesommeerd de kamer definitief te verlaten. Maar de huurder maakte geen haast met zijn vertrek. Daarna is de zaak hopeloos uit de hand gelopen met een gijzeling en bedreiging als triest hoogtepunt. De ge-eiste gevangenisstraf van 18 maanden vindt de advocaat van de verdachte aan de veel te hoge kant. Daarbij verwijzend naar het blanco strafblad van de man.

© BON/Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):