zaterdag, 3. december 2005 - 17:06

Gewapende overval op bankfiliaal

Etten-Leur

Vrijdagavond heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een bankfiliaal aan de Jacobsstraat. Vermoedelijk zijn de daders tijdens de openstelling van het kantoor kort voor 17.00 uur binnen gekomen. In het pand bevonden zich op dat moment geen klanten; wel waren er vier vrouwelijke medewerkers aanwezig. De vier of vijf daders waren in het bezit van vuurwapens, of voorwerpen die daar sterk op lijken. Er is niet daadwerkelijk geschoten. De daders hebben de aanwezige medewerksters zo gepositioneerd dat ze niet naar hen konden kijken. Vervolgens zijn ze geruime tijd binnen geweest en hebben ze op diverse manieren getracht geld te bemachtigen.

Het is niet onduidelijk in welke richting de daders na de overval zijn gevlucht of op welke wijze zij er vandoor zijn gegaan. Direct na de melding heeft een hondengeleider met zijn diensthond het pand afgezocht om zeker te weten dat zich in het pand geen daders meer bevonden.

Hierna is het onderzoek opgestart. Politiemensen van de technische recherche zijn ter plaatse gekomen om sporenonderzoek af te nemen. Tevens hebben verschillende politiemensen een buurtonderzoek ingesteld. De politie probeert tevens te achterhalen of er tijdens de duur van de overval wellicht klanten tevergeefs bij het bankfiliaal aan de deur zijn geweest. De medewerksters zijn weliswaar fysiek ongedeerd gebleven, maar zijn emotioneel zeer onder.
Provincie:
Tag(s):