maandag, 27. juni 2005 - 16:49

Gewonden en aanhoudingen na massale vechtpartij

Putte

Zondagavond zijn de feestelijkheden rond de Grensfeesten op een onfortuinlijke wijze geëindigd. De politie moest met ongeveer 30 personen in actie komen om de openbare orde te herstellen, die omstreeks 20.45 uur bruut werd verstoord door een aantal vechtersbazen.
<BR>
<BR>De vechtpartijen ontstonden toen een vrouw zeer opgewonden uit een horecagelegenheid kwam, een stoel pakte en deze in de richting gooide van mensen, die op het terras zaten. Vrijwel direct waren de verschillende vechtpartijen zo omvangrijk, dat het voor de veiligheid van de vier Nederlandse en vier Belgische politiemensen niet verantwoord was in te grijpen. Er werd direct assistentie ingeroepen, ook vanuit drie andere politiedistricten. De aanwezige politiemensen gaven in afwachting van hun komst vooral hun ogen goed de kost, om later tot aanhouding van de verschillende vechtersbazen over te kunnen gaan.

Toen omstreeks 21.15 uur voldoende versterking aanwezig was, zijn in totaal 7 verdachten aangehouden. Een 24-jarige verdachte uit Antwerpen en een 29-jarige en een 45-jarige man, die beide afkomstig zijn uit Putte werden door de politie aangehouden, omdat zij meerdere personen opzettelijk en met kracht geslagen hebben. Van alle drie de mannen werd geconstateerd dat zij de vechtpartijen stimuleerden en steeds terug kwamen om nieuwe slachtoffers te maken. Twee politiemensen zijn gewond geraakt bij de inzet. Na de aanhouding van de 24-jarige man uit Antwerpen, werd deze man in een politieauto geplaatst. De man gedroeg zich op dat moment rustig. Omdat de politiemensen vervolgens assistentie moesten bieden aan hun collega’s, werd de deur van deze auto afgesloten en verlieten de politiemensen de auto. De man begon hierna echter zware vernielingen aan het interieur van de auto toe te brengen. Een politieman, die hierop de man tot de orde wilde roepen, opende een van de voorportieren, maar werd op dat moment van achteren aangevallen. De verdachte Antwerpenaar maakte van dit moment gebruik om de politieman een paar keer met volle kracht tegen het hoofd te schoppen. De politieman is met een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis en heeft de nacht daar moeten doorbrengen. Maandag kon hij huiswaarts keren.

De Antwerpenaar heeft door onbekende oorzaak een hoofdwond opgelopen en is overgebracht naar een ziekenhuis in Brasschaat, is daar behandeld en zal worden overgedragen aan de politie in Nederland.

Een politievrouw heeft lichte verwondingen aan een hand opgelopen. Zij wilde de schoppende bewegingen van een van de vechtersbazen met haar hand afweren, maar raakte daarbij licht gewond aan deze hand.

Ook een 31-jarige vrouw uit Putte heeft een diepe snijwond in het gezicht opgelopen, toen een glas in het gezicht werd geduwd. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. © BON
Provincie:
Tag(s):