zondag, 13. november 2005 - 22:52

Gezin Kas gevonden in München

Het gezin Kas uit Zeist, die sinds augustus werden vermist, is terecht. De familie is zondag in de buurt van München aangetroffen in de gehuurde auto, laat de politie van Utrecht zondagavond weten. De vader van het gezin is aangehouden wegens oplichting en poging tot brandstichting. De moeder en de vier kinderen zijn opgevangen in een tehuis en zullen zo snel mogelijk naar Nederland worden vervoerd. De kinderen maken het goed, aldus de politie.

Sinds 11 augustus was het gezin spoorloos. De media werd actief betrokken bij de plotselinge verdwijning van het gezin. Ook stond de familie internationaal gesignaleerd. De vader, die rijschoolhouder was, werd verdacht van oplichting. Tegen hem was door gedupeerde leerlingen aangifte gedaan. De vier dochters in de leeftijd van 9 tot 15 jaar, zouden uit huis worden geplaatst. Ook is er geprobeerd brand te stichten in de woning van het gezin uit Zeist.

Door de media-aandacht kwamen enkele tips binnen over de verblijfplaats van het gezin. Eind september werd het gezin gezien op een camping in Bielefeld in Duitsland, maar nadat ze daar door een Nederlands gezin gezien waren vluchten ze direct weg. Als laatst werd het gezin gezien in Hardenberg. Dit was op 6 oktober. Hierna werd niets meer van hen vernomen.

Er is een uitleveringsverzoek ingediend voor de vader van het gezin
Provincie:
Tag(s):