donderdag, 31. maart 2005 - 11:47

Gezocht: tentoonstellingsmakers van alle leeftijden

Voor het Nationaal Museumweekend op 9 en 10 april a.s. is het Afrika Museum in Berg en Dal op zoek naar getalenteerde tentoonstellingsmakers. Het thema van dit jaar is ‘De kunst van het bewaren’ en museumbezoekers van alle leeftijden kunnen meestrijden om de titel ‘beste tentoonstellingsmaker’.

De kunst van het bewaren
Iedereen bewaart spullen, maar wat is het verschil tussen een privé-verzameling en het beheren van een collectie in een museum? In het familieprogramma ‘De kunst van het bewaren’ geeft een museummedewerker uitleg over de wijze waarop het museum omgaat met het beheer en behoud van objecten. Ook wordt verteld hoe in het Afrika Museum tentoonstellingen worden gemaakt.
Daarna is het de beurt aan een paar deelnemers om uit een aantal Afrikaanse voorwerpen zelf een kleine tentoonstelling samen te stellen. Samen met de museummedewerker beslist het publiek wie de beste tentoonstellingsmaker is. Voor dit programma kun je je tijdens het Museumweekend opgeven bij de entreebalie.

Tentoonstelling ‘Depot op zaal; wegens verbouwing tentoongesteld’
De tentoonstelling ‘Depot op zaal’ geeft een goede indruk van de diversiteit en veelheid aan objecten die het Afrika Museum in de loop der jaren heeft verzameld en bewaard. Zo staan er maskers en (kracht)beelden opgesteld, maar bijvoorbeeld ook potten, kralensnoeren, speelgoed, deuren en een voorproefje uit de collectie hedendaagse kunst met werken uit Zuid-Afrika, Benin en Ivoorkust.

Acrobatengroep Jambo Fire
Op zondag 10 april treedt de Kenyaanse zevenmans-formatie Jambo Fire op. Op swingende muziek brengen zij met souplesse de Kenyaanse acrobatiek tot ongekende hoogte. Met dynamisch jonglerende, limbodansende en vuurvretende acrobaten is Jambo Fire een lust voor het oog.
Jambo Fire treedt op om 13.00 uur, 14.45 uur en 16.00 uur.

Verder kunnen bezoekers op beide dagen deelnemen aan boeiende activiteiten zoals een workshop Afrikaans gezichtsbeschilderen of Afrikaanse muziek, rondleidingen en een Sudanese koffieceremonie.

De entreeprijs tijdens het Museumweekend is sterk gereduceerd en bedraagt € 1,- per persoon.

Kijk voor het programma op de website van het museum: www.afrikamuseum.nl of neem contact op met de Publieksdienst, tel. 024-6841211. Het Afrika Museum is tijdens het Museumweekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Afrika Museum, Postweg 6, Berg en Dal (bij Nijmegen)

Openingstijden:
1 april t/m 31 oktober:
· maandag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
· zaterdag, zon- en feestdagen: 11.00-17.00 uur
1 november t/m 31 maart:
· dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.00 uur
· zaterdag, zon- en feestdagen: 13.00-17.00 uur
Provincie:
Tag(s):